8 Eylül 2022 Perşembe

Cennet vatanımız bunu da gördü; 'Saman' dolandırıcılığı

Cennet vatanımız bunu da gördü; 'Saman' dolandırıcılığı

Dolandırıcıların yeni yöntemi saman satışı ilanı oldu. Dolandırıcılık olaylarının artması üzerine, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri soruşturma başlattı.

Yapılan incelemede sosyal medyaya satış ilanı veren şüphelilerin, satmayı vaat ettikleri samanlar için kaparo alıp ortadan kaybolduğu, bu yöntemle farklı kentlerden 14 kişiyi dolandırdıkları anlaşıldı.

10 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Polis ekiplerince bir süre izlenen şüpheliler, E.Y. (43), A.Ç. (45), M.A. (37), Ş.İ. (52), E.S. (50), N.K. (56), F.E. (34) ve R.Ö. (38) savcılık talimatıyla 10 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarla yakalanarak gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLENLER

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tabanca, 15 bin lira nakit para, çok sayıda cep telefonu ile sahte kantar fişleri ele geçirildi.

TELEFON HATLARINI KULLANDIRANA YÜZDE 40 PAY

Sosyal medya üzerinden dolandırdıkları kişileri sahte kantar fişleri ile oyaladığı tespit edilen şüphelilerin, dolandırıcılık için kendilerine telefon hattı kullandıran bir kişiye ise yüzde 40 pay verdiği ortaya çıktı.

Dolandırıcılık çetesinin elebaşısı olduğu belirlenen A.Ç.’nin aynı yöntemle elde edilen altın ve ziynet eşyalarını bir kuyumcuya bıraktığını tespit etti. Yapılan aramada A.Ç.’ye ait olduğu tespit edilen 250 bin lira değerinde 35 cumhuriyet altını, tektaş, tuğra, altın zincir, altın küpe ve 3 adet bileziğe bulundu.

20 yıl 18 gün hapis cezası olduğu öğrenildi

Gözaltına alınan şüphelilerden A.Ç.’nin 20 yıl 18 gün kesinleşmiş hapis cezası, E.S.’nin ise 2 ayrı dosyadan arandığını belirledi. Geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından 8 şüpheli ifadeleri için Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan operasyon kapsamında T.K. ve İ.D. isimli 2 şüphelinin de arandığı belirtildi.


https://bit.ly/3QvLOfo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder