7 Eylül 2022 Çarşamba

Aspendos Festivali, AIDA ile başlıyor

Aspendos Festivali, AIDA ile başlıyor

 





Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Antalya'da bu yıl 29'uncusu gerçekleşecek olan 'Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin tüm hazırlıkları tamamlandı. Festival 10 Eylül Cumartesi akşamı 'AIDA' adlı ünlü opera eseriyle start alacak.





Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda opera ve bale severleri bir kez daha bir araya getirecek olan '29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'ne bu yıl yabancı ülkelerden katılım olmadı. Festival süresince Antalya, Ankara, İzmir ve İstanbul devlet opera ve bale müdürlükleri opera ve bale eserlerini bir kez daha sanatseverlerle buluşturacak.





'AIDA'DA İMKÂNSIZ AŞKLAR





Festivalin açılışı dünyaca ünlü besteci Giuseppe Verdi'nin sahneye uyarladığı opera eseri 'AIDA' ile yapılacak. Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri'nin orkestralarının eşliğinde sahnelenecek dünyaca ünlü opera eseri 'AIDA', Mısır Ordusu'nun genç komutanı Ramades ile Habeş Kralı'nın genç ve güzel kızı Aida'nın imkânsız aşklarını anlatıyor.





Opera eserinin rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini, tarih araştırmalarını da Ravivaddhana Monipong Sisowath üslendi. Eser, ünlü şef Raoul Gürineis yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestralarının eşliğinde sahnelenecek.





BAŞROLDE 'AIDA' VE 'RAMADES' VAR





Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarının da eşlik edeceği eserde başlıca rollerde 'Aida'yı Feryal Türkoğlu, 'Radames'i Efe Kışlalı, 'Amneris'i Ezgi Karakaya, 'Amonasro'yu Eralp Kıyıcı, 'Ramfis'i Zafer Erdaş, 'Il Re'yi Engin Suna, 'Un Messaggero'yi Emrah Sözer ve 'Sacerdotessa'yı Nihan İnan Özbayrak canlandırıp seslendirecek.





FESTİVAL PROGRAMI





Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce dünyaca ünlü besteciler G. Verdi, L. Mınkus, G. Orff'ın eserlerinin sahneleneceği festival programı şöyle belirlendi;





10 Eylül Cumartesi:





-Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi (AIDA Operası)





14 Eylül Çarşamba:





-İzmir Devlet Opera ve Balesi (LA TRAVIATA Operası)





17 Eylül Cumartesi:





-İstanbul Devlet Opera ve Balesi (DON QUIXOTE Balesi)





21 Eylül Çarşamba:





-Antalya Devlet Opera ve Balesi (CARMINA BURANA Sahne Kantatı)





25 Eylül Pazar:





-Antalya Devlet Opera ve Balesi (GALA Konseri)





(DHA)





FOTOĞRAFLI




https://bit.ly/3AX1Xow

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder