8 Eylül 2022 Perşembe

Serik'te berber ve kuaförler pazar günü kapalı

Serik'te berber ve kuaförler pazar günü kapalı

 



Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde berber, kuaför ve güzellik salonları 1 Ekim'den itibaren pazar günleri kapalı olacak.




Ticaret Bakanlığı'nın ekim ayı itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağı yönündeki kararı sonrası Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Serik Belediyesi Düğün Salonu'nda toplantı yapıldı. Toplantıya Serik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Savaş, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın ve esnaflar katıldı.




Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş, Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ekim'den itibaren ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar hakkında bilgilendirme yaptı. İlçede 150 kuaför salonu, 195 berber dükkanı ve 26 güzellik salonu olduğunu belirten Savaş, "Berber esnafımızdan haftada bir gün tatil olması, iş yerinin kapatılması konusunda çok talep olduğu için bu yönde karar alındı. Aile hayatı ve aile birliğinin çalışma hayatının hengamesinde kaybolmaması için en azından haftada bir kez insanların eşleri ve çocuklarıyla gün geçirebilmeleri için yasal düzenleme yapıldı" diye konuştu.




Toplantıda berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapalı olacağı yönünde karar alınmasını amaçladıklarına değinen Savaş, "Yarın kararımızı bildirmemiz gerekiyor. Bakanlık kararında berber, kuaför ve güzellik salonlarını çarşı, alışveriş merkezi, otel, mahalle gibi ayırmamış. Haftada 1 gün tatilde hepsi kapanacak" dedi.




Başkan Savaş, berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı kalması önerisini esnafa sundu. Önerinin esnaf tarafından kabul edilmesiyle ilçedeki berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması kararlaştırdıldı. Savaş, esnafın pazar günleri düğünler için verilecek berber ve kuaför hizmetleri için 3 saatlik çalışma talebini de oylamaya sundu. Oylama sonrası esnafın pazar günü saat 13.00 ile 16.00 saatleri arasında esnaf odasından alınacak izinle hizmet verebilmesi görüşünün ilgili bakanlığa sunulması kararlaştırıldı.



FOTOĞRAFLI





https://bit.ly/3RsbtXL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder