28 Ocak 2022 Cuma

Çocuklar KAR-NE Şenliği’nde eğlendi
Antalya’da çocuklar KAR-NE Şenliği’nde eğlendi

ANTALYA’nın Manavgat ilçesinde çocuklar için belediye tarafından 50 kamyon kar getirilerek 5’nci KAR-NE Şenliği düzenlendi. Öğrenciler, ‘En büyük başkan bizim başkan’ diye tempo tuttu.

Antalya Manavgat Belediyesi, çocukları karla buluşturmak için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 5’nci KAR-NE Şenliği düzenledi. Toros dağlarının Akseki ilçesindeki dağlarından 50 kamyonla getirilen kar AKM önüne döküldü. Alanda  karın yanı sıra sucuk ekmek ve pamuk şeker standları da açıldı. KAR-NE şenliğinin duyurusunun yapılmasının ardından bugün sabah saatlerinden itibaren AKM önündeki alana öğrenciler ve küçük çocuklar anne ve babalarıyla birlikte geldi. Bazı çocuklar kartopu oynarken, bazı çocuklarda kardan yaptı. Çocukların eğlencesine zaman zaman aileleri de eşlik etti. Meydana kurulan stanttan pamuk şeker ve balon alan çocuklar, acıktıklarında sucuk ekmek yedi.

50 KAMYON KAR GETİRİLDİ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yaptığı açıklamada, KAR-NE Şenliği’nin bu sene 5’ncisini düzenlediklerini belirterek, “Binlerce çocuğumuz bugün burada buluşuyor. Onlara bir karne hediyesi verebilmek adına böylesine bir aktivite düzenledik. Bu dzenlediğimiz KAR-NE etkinliğinin, kar etkinliğinin 5’ncisi. Takriben 50 kamyon, yaklaşık 300-350 ton civarında karı Akseki güzergahından buraya getirdik” dedi. Çocuklarının mutlu ve eğitimli olmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Sözen, “Atatürk ilke ve inkilapları yetişen, yetiştirilen çocukların ülkemizin geleceği olduğuna inanıyoruz ve onların sağlıklı yetişmesi, onların mutlu yetişmesi noktasında bizde kendimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen

‘ÇOCUKLAR SON DERECE MUTLU’

Bugün AKM’nin önüne gelen çocukların çok mutu olduğunu belirten Başkan Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle çocuklar mutluysa toplum mutludur, o ülke huzurludur. Bizde bunu kendi ölçeğimizde (Manavgat’ta) başarmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızla bir arada olduk, olmaya devam ediyoruz. Bu etkinlik 3 gün boyunca devam edecek. Şu anda çocuklar son derece mutlu. Ben diliyorum ki, bu ülkedeki herkes, bu ülkeyi yönetenler, bu ülkenin her noktasındaki yöneticiler, çocuklar kadar kalpleri gönülleri temiz olsun. Onların her biri birer melek. Dünyanın öfkelerinden, dünyanın kinlerinden, kavgalarından uzak, hepsi cennetlik birer varlık.”

‘BU BÖLGE BÖYLE KAR YAĞIŞINA ALIŞKIN DEĞİL’

Türkiye’de son günlerde yaşanan soğuk ve karlı havaların Manavgat’ı nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Başkan Sözen, “Antalya’nın sahil kentleri bu tarz yoğun kar yağışına alışkın değil. Çok uzun yıllar sonra ilk defa çok yoğun bir kar sürecini hep birlikte yaşadık. Manavgat’ta 800-1000 rakıma yakın kırsal mahallelerimiz var. O bölgeler bu kar yağışından ciddi anlamda etkilendi. Bir çok kırsal mahallemizin yolu 2-3 gün boyunca kapalı kaldı. Elimizdeki bütün imkanları ilk an itibariyle sevk ettik. Ekiplerimiz gecede dahil olmak üzere çalıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden tuz takviyesi alarak, kırsal mahallelerimizde kritik rampalı mahalle yollarında tuzlama çalışması yaptık. Şu an itibariyle ulaşılamayan hiçbir mahallemiz yok” dedi.

Alin Bilgili

YAYLADA MAHSUR KALAN ÇOBAN İÇİN ARAÇ GİTTİ

Başkan Sözen, birkaç saat önce kendisine iletilen bir notla, yaylada bir çobanın hayvanlarıyla birlikte mahsur kaldığını öğrendiklerini ve hemen paletli araçları gönderdiklerini sözlerine ekledi. Başkan Sözen’in konuşmasının ardından bazı çocuklar, ‘En büyük başkan, bizim başkan’ diye tempo tuttu.

Karı çok sevdiğini söyleyen Alin Bilgili’de (5), “Kar topu oynamayı çok seviyorum. Buraya annem ve ablamla geldim” dedi.

Akdeniz Pazar – Son dakika haberleri

Antalya, Manavgat, kar, karne, öğrenci, çocuk, sucuk ekmek, pamuk şekeri, belediye, başkan, Şükrü Sözen, Antalya haberleri, Antalya son dakika
https://bit.ly/3o5PlWw

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder