21 Ocak 2022 Cuma

Sokaklarda hakimiyet köpeklere geçti
Antalya’nın Manavgat ilçesinde sürüler halinde dolaşan sokak köpekleri nedeniyle, vatandaşlar akşam karanlık bastıktan korkudan caddelerde sokaklarda yürüyemiyor. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kente başka bir ilçeden köpekler getirildiğini söyledi.

Özellikle Covid-19 salgınının ardından Manavgat’ta sokak köpeklerinin sayısında patlama yaşandı. Nereden geldiği belli olmayan sokak köpekleri, Sorgun Bulvarı, Çetin Emeç Caddesi, Irmak kenarı, Remzi Güven Caddesi ve Barbaros Bulvarı bölgelerinde adtea klan oluşturup gruplar halinde geziyor.

VATANDAŞ BAKKALA GİDEMİYOR

Vatandaşlar köpeklerin korkusundan, akşam karanlık bastıktan sonra sokağa çıkmaya korkuyor. Vatandaşlar, çoğu zaman bakkala dahi giderken korkup çekindiklerini, yanlarında mutlaka sopa yada kendilerini savunacak bir şeyler aldıklarını belirtti.

REMZİ GÜVEN CADDESİ İSTİLA EDİLDİ

Vatandaşlar telefonla bu akşam (21 Ocak 2022 Cuma saat 21:00 sıralarında) çekilip gönderilen bir videoda, Remzi Güven Caddesi’nde başıboş halde dolaşan köpekler görülüyor. Caddenin refüjünde gelen 10’dan fazla köpek aralarında kavga ettiği ve havlama sesinin bomboş olan caddede yankılandığı görülüyor.

“BİR İLÇE BELEDİYESİ BIRAKIYOR”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Ocak ayı belediye meclisi toplantısında sokak köpeklerinin Manavgat’a getirilmesi ile ilgili olarak da ismini saklı tutacağı bir ilçe belediyesinin köpek bıraktığını tespit ettiklerini belirterek, “Belediye başkanı ile görüştüm, uyardık ancak yine de aynı davranışı sürdürüyorlar” dedi.
https://bit.ly/3GXQEyg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder