22 Ocak 2022 Cumartesi

Jandarma meslek tanıtımı ve kitap okuma etkinliği YAPTI
Manavgat’ta jandarma ekipleri, AHENK projesi kapsamında okullarda öğrencilere kitap okudu ve meslek tanıtımı yaptı. Jandarmanın geldiği gün okula gelemeyen ve asker olmak isteyen Tuana’yı jandarmalar evinde ziyaret etti.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Antalya Valiliği’nin başlattığı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında Sağırin İlkokulu/Ortaokulu’nda kitap okuma ve meslek tanıtımı gerçekleştirildi.

İlkokul öğrencilerine, İl Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Psikolog Sema Çelik tarafından mahremiyet eğitimi verilirken, ‘Tim Jandarma’ çizgi filmi de izletildi ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Okulda 7’nci ve 8’nci sınıf öğrencileri ile birlikte AHENK Projesi kapsamında kitap okuma etkinliği yapıldı. Ortaokul öğrencilerine trafik, stres yönetimi ve etkili ders çalışma konusundan seminer verildi.

TUANA’NIN SEVİNCİ

Okula sürekli olarak asker üniforması ile gelen ve en büyük hayali asker olmak olan ilkokul birinci sınıf öğrencisi Tuana’nın o gün okulda olmadığını öğrenen jandarma ekipleri küçük çocuğu evinde ziyaret etti.  Karşından kadın jandarma subay ve astsubayları gören ve çok şaşıran Tuana’nın mutluluğu gözlerinden okundu.
https://bit.ly/3IrLdI5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder