23 Ocak 2022 Pazar

Romalılar dönemine ait Lahit mezarı satışa çıkardılar
Manavgat’ta jandarma tarafından düzenlenen bir operasyonda Romalılar dönemine ait olduğu değerlendirilen çocuk lahit mezarı ele geçirildi

Manavgat’ta bazı kişilerin ellerinde bulunan Roma dönemine ait tarihi eserleri satmak istediği bilgisi üzerine Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı. Yapılan araştırma sonunda Sarılar Mahallesi’nde yaşayan Y.F. ve İ.C.’nin kaçak kazıda buldukları lahit mezarı satmak istedikleri tespit edildi.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda ilçe jandarma komutanlığı ekipleri tarafından Y.F. ve İ.C.’nin işyerine düzenledikleri operasyonda, boş arı kovanlarının arasına saklanmış vaziyette lahit mezar bulundu. İşyerinde yapılan aramada ayrıca define aramakta kullanılan gaz maskesi  çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Yapılan incelemede, Roma dönemine ait olan lahit mezarın, üzerinde bulunan aslan ve melek figürleri dikkati çekti. Lahit mezarın bir çocuğa ait olduğu değerlendirildi.
https://bit.ly/3AqU4XJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder