13 Şubat 2022 Pazar

Ak Parti İl Başkanı Taş, “Bayrama kendi evlerinde girecekler”
Ak Parti İl Başkanı Taş, “Bayrama kendi evlerinde girecekler”
Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Türkiye’nin en büyük yangını sırasında evleri yanan vatandaşlara müjde vererek, “Manavgat’ta TOKİ’nin yaptığı evler bitiyor. Söz verdiğimiz gibi, Ramazan Bayramı’na kadar bir çok vatandaşımız yeni evlerine girmiş olacak”dedi.

Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından Muhtarlar ve Mahalle Başkanları İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MKYK üyeleri ve Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’la birlikte ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kendilerinin vatandaşlarla buluşmalar gerçekleştirdiği zaman bazılarının erken seçim var zannettiğini belirterek, “Biz, diğer partiler gibi değiliz, her zaman vatandaşlarımızla bir araya geliriz. 20 yıldır bizim partimiz iktidardaysa tek başına Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu ülke yönetiliyorsa, bizlerin sahada olması ve milletin dertleriyle dertlenmesinden geçiyor” dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ MANAVGAT’TA KRİZ TOPLANTISINA BAŞKANLIK ETTİ’

Başkan İbrahim Ethem Taş, Manavgat’ta Türkiye’nin en büyük yangının yaşandığını anlatıp, “Bu yangında bizler, milletvekillerimiz hep sahadaydı. Bakanlarımız da sürekli buradaydı. Tüm muhtarlarımızla görüştüler. Bakanlarımız, Manavgat’ta olan tüm muhtarlarımızı ve mahalle başkanlarımızı tanıyorlar. Nasıl tanıyorlar, çünkü biz krizi Ankara’dan değil, Manavgat’tan yönettik. Geldik yanan evleri tek tek gezdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, buraya geldi ve ‘Ben milletimin yanındayım, milletimin hizmetkarıyım’ dedi.  Geldi, AFAD’da kriz yönetim toplantısına başkanlık etti” diye konuştu.

YATIRIMLAR VE SORUNLAR GÖRÜŞÜLECEK

Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’da, toplantıda ilçede yapılması planlanan yeni yatırımlar ve yaşanan sorunlar hakkında birinci elden milletvekillerine bilgi verilmesinin amaçlandığını ifade ederek, “Milletvekillerimiz de, notlar alarak bu sorunların çözümü konusunda Ankara’da girişimlerde bulunacak” dedi. Toplantıda muhtarlar ve mahalle başkanları, yaşadıkları sorunları anlatarak çözüm konusunda yardım istedi.

“YÜKLÜK DIŞINDA HİÇBİR EKSİK YOK”

Toplantının ardından Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve milletvekilleri, yangın nedeniyle Demirciler Mahallesi’nde evi zarar gören Zeynep Arslan’a TOKİ tarafından yeni yapılan evi gezdi. Ziyaret sırasında milletvekillerine yeniden yapılan evi hakkında bilgi veren Zeynep Arslan, “Ben böyle olacağını hayal etmiyordum. Bana çevremden, ‘evi yarım bırakırlar’ diye söylendi. Ama hiçbirşeyi eksik bırakmadılar. Kullandıkları malzeme de çok kaliteli. Sadece biz köylü insanıyız, bir tek yüklük eksik” dedi. Milletvekili Tuba Vurak Çokal’da “Yüklüğü de yaparlar, onlar yapmazsa ben yaptırırım. Yüklük dediğin nedir ki? 2 tahta ve bir kapak” diye cevap verdi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ HER HAFTA SORUYOR’

Antalya milletvekili Kemal Çelik’te, “Cumhurbaşkanımız her hafta bizi arayıp, evlerin durumunu ‘bitiremediniz mi daha’ diye soruyor. Bizde korkuyoruz, ‘Efendim çalışmalar hızla devam ediyor’ diye cevap veriyoruz” diye konuştu.

‘BİRÇOK VATANDAŞIMIZ BAYRAMA KADAR EVLERİNE GİRECEK’

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, evi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, vatandaşlara söz verdikleri gibi evlerinin inşaatlarına başladıklarını belirterek, “Manavgat’ı hiç yalnız bırakmadık. Bu yangının yaralarını hükümetimiz ve devletimiz sarıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan tarafından everin yapımı talimatı verildi. Şu anda Manavgat’ta TOKİ’nin yaptığı evler bitiyor. Söz verdiğimiz gibi, Ramazan Bayramı’na kadar bir çok vatandaşımız yeni evlerine girmiş olacak” dedi. İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, mülkiyet problemi olmayanların evlerini yapmaya devam ettiklerini, mülkiyet problemi yaşayan ve yangın nedeniyle mağdur olan vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda ilgili bakanlıkların çeşitli alternatifler üzerinde çalıştığını, en kısa sürede çalışmanın sona ereceğini ve o vatandaşların da konut sorununu çözeceklerini söyledi.
https://bit.ly/3oNAMXR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder