1 Şubat 2022 Salı

Saraçlı muhtarı Mustafa Keçer’den sert açıklama
Manavgat’ta 28 Temmuz’da başlayı 10 günde güçlükle söndürülebilen Türkiye’nin en büyük orman yangınında, en büyük zararlardan birini gören Saraçlı Mahallesi’ne yapılması gereken kapalı alanla ilgili yapılan eleştirilere mahalle muhtarı Mustafa Keçer sert tepki gösterdi. Mustafa Keçer, yaptığı açıklamada, “Saraçlı Mahallemize yapılacak olan bir yatırımdan bir gazeteci neden rahatsız olur anlamak mümkün değil” dedi.

Saraçlı Mahallesi’nde 2014 yılında yapılan yerel seçimle muhtarlığa seçilen Mustafa Keçer, mahallesine yapılacak yatırımlar konusunda ki eleştirilere sert bir şekilde yanıt verdi. Muhtar Mustafa Keçer yaptığı yazılı basın açıklamasında, mahallede 28 Temmuz yangınında 51 konut, 83 ahır ve samanlıkla yüzlerce dönüm tarım ve orman arazisinin küle döndürdüğü zararların giderilmesi için bütün kamu kurumlarıyla görüşme yaptığını söyledi. Yangının dehşetini bütün mahalle halkı olarak hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Mustafa Keçer, “Kelimelerin anlatmaya kifayetsiz kaldığı bu korkunç felaketi mahallelim ile birebir yaşadık. Umutların tükenme noktasına geldiği bu süreçte tüm devlet kurumlarımız, belediyemiz ve her kesimden yurtdaşımız ile tek yürek olup, umut inanç ve gayretle yaraları sarmaya başladık. Verilen bu insan üstü mücadele tüm insanlığa umut olmuş ve iyiliğe olan inancı arttırmıştır. Yangınzede bir mahallenin muhtarı olarak emeğe geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

BAKANLIK YETKİLİLERİNE BÜTÜN KÖYLÜ SÖYLEDİ

Yangın ve hemen ardından yaraların sarılması ve zararların giderilmesi döneminde, mahalleye her yerden ve bütün kurumlardan ziyaretçi geldiğini belirten muhtar Keçer, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte mahallemizi devlet yetkililerimiz, belediye yetkililerimiz, çevre ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve her kesimden vatandaş ziyaret edip destek oluyor. Hidayet Özcan'ın bahsettiği konu da, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri mahallemizi ziyarete geldiği zaman konuşuldu. Çok sayıda mahalle sakini ve devlet yetkilileri ile açık alanda mahalle camimiz bahçesinde bir toplantı düzenlendi. Mahalle sakinlerimiz ile birlikte söz konusu kullanılmayan yanan okulun mahallenin ortak kullanımına sunulacak sosyal bir alana dönüştürülmesini talep ettik. Bize bu talebimizin Serik Belediyesince karşılanacağını söylediler. Birçok belediyenin yangında zarar gören birçok mahalleye yardımı oldu. Bu birlik beraberliğin göstergesidir. Bu süreçte Manavgat Belediyemiz başta olmak üzere birçok belediye mahallemize de yardım etti. Saraçlı Mahallemize yapılacak olan bir yatırımdan bir gazeteci neden rahatsız olur anlamak mümkün değil.”

AÇIKLAMA AYRIŞTIRICI BİR İÇERİYOR

Manavgat’ta bir gazetecinin sahibi olsa sosyal medya sayfası üzerinden video yorumda mahallesi hakkında, hiç bir dayanağı ve doğruluğu olmayan, toplumu germeye yönelik, ayrıştırıcı bir dil ile açıklama yaptığını kaydeden muhtar Keçeri “Açıklamaları, tüm yangınzede Saraçlı mahallesi sakinlerimizi ve şahsımı derin bir üzüntüye boğmuştur. Şahsım ve tüm muhtar arkadaşlarım, bu süreçte devlet kurumlarımız, Manavgat Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve duyarlı vatandaşlarımız ile iyi niyet ve uyum içinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Umut ve inançla inşa ettiğimiz bu yapıya zarar verecek, haber niteliği taşımayan bu tür açıklamalar, onurla temsil ettiğimiz muhtarlık makamına da zarar vermeye yöneliktir” dedi.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NE DE ÖNCEDEN DİLEKÇE VERDİK

Bahse konu yorumun, hiç bir bilgi sahibi olmadan kulaktan dolma sözlerle yapıldığını vurgulayan Mustafa Keçer, açıklamasında, “Manavgat Belediyesinin şahsıma, mahallemize kapalı bir alan yapılması için yer göster dediğini, benim de göstermediğimi söylüyor. Bu açıklamalar akıl ve mantık çerçevesinin dışındadır. Manavgat Belediyemiz ile 2 dönemdir koordineli ve uyum içinde çalışıyoruz. Söz konusu alan ile ilgili de belediyeye 2017 yılında verdiğimiz bir dilekçemiz mevcuttur. Kaldı ki, muhtarların yapılacak projelere yer gösterme ve tahsis etme yetkisi yoktur” ifadesini kullandı.

BİZİ SİYASİ TARTIŞMALARA ALET ETMEYİN

Saraçlı muhtarı Mustafa Keçer açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ben bu talihsiz açıklama sebebiyle belediye yetkililerimizin de üzüldüğünü tahmin ediyorum. Keşke bu açıklamalar öncesinde belediyeden ve benden gerekli bilgiyi alsaydı. Hiç kimse doğruluğu olmayan bu tarz açıklamalarla mahallemizi hedef alarak, kurumlarımız ve belediyemiz ile koordineli çalışmamıza engel olamaz.

Ayrıca, aynı yorumda, ‘siyasi oyunlara alet olma, hizmet istemiyorsun, muhtarlarını gözden geçirsinler’ gibi sözleri gazetecilik diline hiç yakışmıyor. Bir gazeteci basının gücünü halkın doğru bilgiye ulaşması için kullanmalıdır. Vatandaşı manipüle edip ayrıştırmak için kullanmak hiç bir gazeteciye yakışmaz.

Kendisinden, tarafsız şekilde mahallesine hizmet etmeye çalışan muhtarlarımızı doğruluğu olmayan tartışma ortamlarının tarafı gibi gösterme çabasından vazgeçmesini rica ediyorum. Bizlerin önceliği tüm yetkililerle birlikte uyum içinde çalışarak yangında zarar gören vatandaşlarımızın eksiklerini takip edip yaralarını en hızlı şekilde sarmaya yardımcı olmak. Lütfen bizi böylesi mesnetsiz açıklamalarınızın tarafı yapmaya ve siyasi tartışmalara dahil etmeye çalışmayın.”

------------

Akdeniz Pazar - Son dakika haberleri

Antalya, Manavgat, Saraçlı, muhtar, Mustafa Keçer, yangın, Manavgat yangını, yatırım, mahalle, Manavgat Belediyesi, gazeteci, Antalya haberleri, Antalya son dakika,
https://bit.ly/3ofJI8a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder