20 Şubat 2022 Pazar

Robot Süpürgelerden Kablosuz Telefon Şarjına Hayatımızı Kolaylaştıran 15 Teknoloji

Robot Süpürgelerden Kablosuz Telefon Şarjına Hayatımızı Kolaylaştıran 15 Teknoloji

Her geçen gün biraz daha hayatımıza dahil olan teknolojiler yaşamlarımızın büyük bir alanında yer edinmiş durumda. Yaşamlarımızı hızlandıran, daha pratik ve kolay bir hale getiren bu teknolojiler sadece insanların değil birçok canlının da yaşamlarını daha iyi hale getirmeye çalışıyor. 

Yaşamımızı kolaylaştıran bu teknolojilerin ne olduğunu merak edenleri içeriğe alalım!

1. Kablosuz şarj aleti

Priz arama derdine son verdiren bir cihaz! Kablosuz şarj aletinde tam bir kablosuzluk söz konusu olmasa da özellikleri gün geçtikçe iyileştirilmeye devam edilen bir teknoloji olması açısından bu şarj aletleri önemli bir yerdedir. 

Kablosuz bir şekilde telefonu şarj etsek de kablosuz şarj aletlerini, hem bir güç kaynağına takmak hem de telefonu şarj aletine oldukça yakın tutmak gerekiyor...

2. Tablet-bilgisayar

Bir türlü koymaya yer bulamadığımız bilgisayarları daha konforlu ve kolay kullanmayı sağlayan tablet-bilgisayarlar oldukça kullanışlı cihazlardır. Bilgisayar ekranını ister klavyeden ayırabilir isterseniz de sadece çevirerek kullanabilirsiniz.

3. Robot süpürge

Bilmeyenimizin olduğunu çok düşünmüyoruz ama yine de evlerin yeni yardımcısı, evde veya işte çalışanların tam bir hayat kurtarıcısı olan bu cihaz, yazılımındaki özellikler sayesinde belirttiğiniz süre aralığında, kaç kere temizleyeceğini ayarlamanız dahilinde evinizde toz bırakmıyor.

4. Drone

Gün geçtikçe kullanım alanının genişlediği bu teknolojiler bir süre sonra telefonlarımız gibi yaşamlarımızın büyük bir alanında işlev görmeye başlayacaklar gibi görünüyor. Şimdilik çoğunluk olarak bazı meslek gruplarının ve ilgi alanlarındaki bireylerin kullandığı drone cihazları ileriki safhalarda birçok alanda kendini göstereceğini düşünüyoruz.

5. Elektrikli Scooter

Ülkemizde yeni yeni girmiş olsa da kullanımı oldukça fazla olan ve gün geçtikçe de bu yaygınlığı artmaya devam eden elektrikli scooterlar, bir yerden bir yere gitmeyi oldukça kolaylaştıran ve kısaltan bir teknoloji. Katlanması açısından da oldukça az yer kaplaması bu teknolojiyi oldukça cazip kılan özellikler arasında yer alıyor.

6. Katlanabilir yürüyüş bandı

Evinde yürüyüş bandının ne kadar fazla yer kapladığını ve eğer görünmeyen bir alanda değilse ne kadar absürt göründüğünü bilmeyen yoktur. Bu katlanabilir yürüyüş bantlarıyla birlikte ev içerisinde kullanılan alan hem çoğalıyor hem de evlerde kötü bir görünümün olmamasını sağlanıyor.

7. Akıllı tartı

Akıllı telefonlarla bluethoot ile bağlanarak vücudunuzun nasıl bir durumda olduğunu analiz etmeyi sağlayan akıllı tartılar, kas ve kemik kütlesi ile viseral yağ oranı gibi çeşitli vücut verilerinizi ölçmeye yaramaktadır. Böylelikle vücudunuzdaki bu oranların ne yönde değiştiğini ve an be an nasıl bir durumda olduğunu görmenizi sağlamaktadırlar.

8. 3D yazıcılar

Bir organı dahi yapmayı olanaklı kılan 3D yazıcılar, hayatın birçok alanında ve birçok meslek grubunun kullanımına açık olan bir cihazdır. Kullanımı sayesinde yaşamımızı oldukça kolaylaştıran bu cihazın, daha yeni yeni taşınabilir formlarını görmüş olsak da ilerleyen dönemde nasıl bir dönüşüm geçireceklerini merakla beklemeye devam ediyoruz.

9. Ara yüz

Artık bir şeyleri bulmak, sormak veya araştırmak için sadece ara yüz sistemlerine seslenmemiz yetiyor. Müzik çalmak için veya alışveriş listesi hazırlamak için sadece komut vermemiz yeter hale geldi ve bu durum evdeyken veya dışarıdayken hayatımızı oldukça kolaylaştıran bir yol oldu.

10. Akıllı köpek tasmaları

Köpeklerimizin çevresel şartlar için daha güvende olmasını ve kalmasını sağlayan bu tasmalar, yazılımları sayesinde köpeğinizin kişisel asistanı gibi onun yaşına, cinsiyetine ve türüne uygun yapılanıyor ve köpeğiniz için en uygun ortamın sağlanmasın yardımcı oluyor.

11. Akıllı saatler

Günümüzde birçok kişinin kullandığı, kullanımı oldukça kolay, özellikleri saymakla bitmeyen akıllı saatler özellikle metropol bir şehirde yaşan insanların hayatlarını düzenlemesi ve hızlandırması açısından oldukça hayat kurtaran bir cihaz. Gerek bazı vital bulguları ölçmesi açısından gerek telefonla bağlantı kurulan bir cihaz olması açısından oldukça pratik ve kullanışlı bir teknoloji ürünüdür.

12. Taşınabilir projektörler

Taşınabilir projektörler küçük bir cihaz olmasına karşın işlevi büyük bir cihaz. Artık küçücük ekranlardan onlarca kişinin izlemeye çalışmasına gerek bırakmayan bir cihaz olan taşınabilir projektörler, hayatın hem sosyal hem formel alanında oldukça kullanışlı bir cihaz olma özelliği taşımaktadır.

13. Parmak faresi

Parmağınızı bir touchpad'e veya mouse/ fareye dönüştüren parmak faresi, dokunduğunuz alanı ise bir mousepad'e dönüştürüyor. Farklı boyutlarda ve renklerde ayarlanabilen bu parmak fareler oldukça ergonomik bir yapıda olup kısa süre şarj edilmeleri sayesinde hayatı kolaylaştıran bir ürün.

14. IP kamera sistemleri

Kameraları oldukça pratik bir boyuta taşıyan IP kameralar, sisteminde bulundurduğu kayıt etme, kaydı kaydetme, çeşitli görüş açıları ve sesli görüntü sağlama gibi çeşitli özellikleriyle hayatın birçok alanında birçok bireye yarar ve kolaylık sağlayan teknolojilerden birisidir.

15. Smoothie Blender

media-cldnry.s-nbcnews.com

At malzemeleri karıştırsın! Sadece smoothie yapımında değil birçok maddeyi öğütme, sıvı haline getirme gibi işlevleri de bulunan smoothie makineleri birçok kesime ve yaşa hitap eden oldukça kullanışlı ve hayat kolaylaştıran bir teknolojik cihaz.

Hayatına son teknolojiyi katmaya hazır mısın? QNB Mobil ile tüm bankacılık işlemleri 7/24 parmağının ucunda.

Uygulamayı indirmek için tıkla!


https://bit.ly/3H5Cmuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder