11 Şubat 2022 Cuma

Turizm fuarında Manavgat rüzgarı
İstanbul’da düzenlenen 25’nci EMITT Turizm Fuarı’nın gözdesi Manavgat oldu. Manavgat Belediyesi ve MATSO tarafından kurulan Manavgat standı ziyaretçi akınına uğradı. Standın ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler de yer aldı.

Türk turizm sektörünün en büyük fuarları arasında yer alan EMİTT, iki yıllık salgının ardından 25. kez kapılarını açtı. Fuara aralarında Rusya ve Azerbaycan'ın olduğu 14 ülke katılım sağladı. Etkinlikte, 2022 yılının yol haritası çizildi. Turizmciler, bu yıl 45 milyon turist ve 35 milyar dolarlık gelirle rekor kırılan 2019 rakamlarının üzerine çıkılacağını söyledi. Geçen yıl pandemi nedeniyle sonbahara kadar seyahat kısıtlarının yaşandığı İngiltere pazarından bu yıl 2-2.5 milyon turist beklenirken, Rusya- Ukrayna'dan da rezervasyonlar gerilime rağmen hız kesmedi. Avrupa'dan gelen rezervasyonlar 2019'un yüzde 20 gerisinde olsa da nisandan sonra yüksek taleple farkın kapanması öngörülüyor.

YERLİ TURİST ERKEN REZERVASYONU KAÇIRMASIN
Bu yıl otellere yüksek bir talebin oluşacağını belirten turizmciler, yerli turisti elini çabuk tutması için uyarıyor. Hem artan maliyetler, hem döviz kuru, hem de yabancı talebindeki artışla erken rezervasyon fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 arttığını belirten sektör oyuncuları, bunun hala bir fırsat olduğunu, fiyatların sezonda yüzde 100 artabileceğini belirtiyor.
35 MİLYAR DOLAR GELİRİ AŞARIZ
Açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2022'de 2019 yılının yakalanacağını belirterek şunları söyledi:  “Türkiye turizmi zor geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında sevindirici bir ivme yakaladı. Hem önceki yıl hayata geçen Güvenli Turizm Sertifika programını başarılı bir şekilde uygulayarak hem de Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) koordinasyonunda yurt dışında doğru tanıtım adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedefleri üzerine çıktık. 2021 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 88’lik bir artışla toplam 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırlayarak 30 milyon olan psikolojik sınır üzerine çıktık. Turizm gelirleri bir önceki yıla göre elde edilen yüzde 103’lük artış ile 24.5 milyar dolarlık olarak kayıtlara geçti.

Erken rezervasyon satışları da geçen seneye göre ciddi oranda artmış durumda. Bütün bu gelişmeler bizim 2022 için belirlediğimiz 35 milyar dolar gelir hedefinin ne kadar ulaşılabilir olduğunu da gösteriyor. Bu hedefi el birliği ile daha yukarılara taşıyacağız. Son 3 yılda olduğu gibi devlet-özel sektör el ele vererek doğru zamanda doğru adımları atarak, 2018’de 647 dolar olarak aldığımız kişi başı geliri 2021’de 834 dolara nasıl getirdiysek 2022’de de bu rakamı daha yukarı taşıyarak, niceliğin değil, niteliğin ön planda olduğu 7 Ocak 2023 Turizm Stratejilerimizi adım adım gerçekleştireceğiz”.

MATSO STANDINA BÜYÜK İLGİ
Fuarda, Manavgat Belediyesi ve MATSO işbirliğinde stant kuruldu. Manavgat standını başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere çok sayıda davetli ziyaret etti. Stantta misafirlere MATSO Başkanı Seydi Güngör ve yöneticiler tarafından Manavgat’ı tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Vatandaşlar, Manavgat yangınından sonra ormanların durumunu sorarken, bu sene yazın Side sahillerine tatile gelmek istediklerini belirtti.

“MANAVGAT –SİDE’Yİ TANITIYORUZ”
MATSO Başkanı Seydi Güngör, “Kentimize gelen yerli turist sayısının artışına katkı sağlamak amacıyla İstanbul TÜYAP'ta bugün başlayan EMITT Turizm Fuarı’nda Manavgat-Side destinasyonu tanıtıyoruz. Manavgat Belediyesi ve MATSO olarak standımızda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Standımızda Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, ATSO Başkanımız Davut Çetin, ilçe belediye başkanlarımız ve turizm sektörünün temsilcilerini ağırladık. Ayrıca televizyon programcısı İlker Ayrık stantımızı ziyaret etti” dedi.
YERLİ TURİST ARTIŞINA KATKI
Başkan Güngör, ziyaretçilere Manavgat ve Manavgat’ta tatil imkanlarıyla ilgili bilgiler verdiklerini sözlerine ekleyerek, “MATSO olarak, amacımız bölgemize gelen yerli turist sayısının artışına katkı sağlamak” diye konuştu.
https://bit.ly/3GIXruo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder